fbpx

Σεμινάριο Πιστοποίησης: Μέθοδος Ackermann College of Chiropractic

960 706 master

Το Ackermann College of Chiropractic ιδρύθηκε το 1974 από τον Dr. WP Ackermann, DC, DN, HP, Stockholm  και έχει 40 χρόνια διδακτικής εμπειρίας. Η μέθοδος χειροπρακτικής του Dr Ackermann εφαρμόζεται από 4000 θεραπευτές σε όλο τον κόσμο επιβεβαιώνοντας την αποτελεσματικότητά της σε χιλιάδες ασθενείς.
Σήμερα, ο γιός του, Dr. Paul W. Ackermann, καθηγητής Ορθοπαιδικής χειρουργικής ηγείται του Ackermann College.
Στην Ελλάδα και την Κύπρο υπεύθυνος καθηγητής της μεθόδου είναι ο Τσουκαλάς-Κοτσίρης Γεώργιος .
Το κολλέγιο δημιουργήθηκε για να διαδώσει τη σύγχρονη αντίληψη στην επιστήμη εφαρμοσμένης χειροπρακτικής(βασισμένη στην έρευνα και την κλινική εφαρμογή), με ταχύρρυθμα σεμινάρια σε γιατρούς και φυσικοθεραπευτές.
Η μέθοδος του Dr. Ackermann διδάσκεται ως μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στην κλινική πράξη για επιστήμονες που έχουν τη γνώση ανατομίας και φυσιολογίας, όπως γιατροί και φυσικοθεραπευτές.
Ο Ιπποκράτης στο βιβλίο του “Περί κλειδώσεων” ήταν ο πρώτος που έδωσε έναν ορισμό στη χειροπρακτική και ονόμασε τη σπονδυλική στήλη το κέντρο της συνολικής υγείας του σώματος. Σήμερα είναι θεραπεία εκλογής για την ανακούφιση και την αποκατάσταση μυοσκελετικών δυσλειτουργιών, όπως οσφυαλγία, ισχιαλγία, πρωτοπαθής πονοκέφαλος και ημικρανία κ.α. Ακολουθώντας μια ακριβή αξιολόγηση (ιστορικό, ψηλάφηση, ακτινολογία κ.α.) μπορούν να ανιχνευθούν “μπλοκαρίσματα” και να αποκατασταθούν χρησιμοποιώντας επιλεγμένες και ήπιες τεχνικές.
Πέντε λόγοι για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο Αckermann College Of Chiropractic:
1) Μικρές ομάδες διδασκαλίας με 80 τοις εκατό του σεμιναρίου πρακτική άσκηση
2) Απλότητα (“keep it simple”): η περίπλοκη ύλη μελέτης Χειροπρακτικής εξηγείται με απλό τρόπο( βιομηχανική, ακτινολογία, διάγνωση ,παθολογία κ.ά.), με επικέντρωση στα πιο σημαντικά
3) Εκτεταμένη εμπειρία: η διδασκαλία είναι το αποτέλεσμα 40 ετών κλινικής εμπειρίας και έρευνας
4) Ήπια χειροπρακτική( κινητοποίηση και χειρισμοί ): Η ήπια Χειροπρακτική θεραπεία προϋποθέτει ακριβή διάγνωση
5) Δημοσιεύσεις: Το βιβλίο του Dr. Ackermann , τα DVDs και οι συνεχείς δημοσιεύσεις θα σας εφοδιάσουν με αρκετό υλικό για επανάληψη και περεταίρω μελέτη
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 26-30 Ιουνίου 2015 στις εγκαταστάσεις του PhysioPolis.
Οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί.

Eπικοινωνήστε με τον κ.Τσουκαλά-Κοτσίρη Γεώργιο στο tsoukalaspt[at]gmail.com για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας για το επόμενο σεμινάριο.