fbpx

Μείνετε υγιείς και ενεργοί μέχρι τα βαθιά γεράματα

700 403 master

Ένα απλό σύστημα για να μείνετε υγιείς και ενεργοί μέχρι τα βαθιά γεράματα…
Οι ρυθμοί της ζωής και το σύγχρονο περιβάλλον δεν βοηθούν τους ανθρώπους να ασχοληθούν με την άσκηση. Αυτό σημαίνει πως οι περισσότεροι κάνουν καθιστική ζωή και γενικά δεν αθλούνται, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός των παθήσεων.
Γνωρίζουμε πως η κίνηση έχει τεράστια θετική επίδραση στην υγεία, παρ’όλα αυτά οι περισσότεροι λόγω της κούρασης της καθημερινότητας δε βρίσκουν χρόνο να γυμναστούν.
Γι’ αυτό το λόγο καλό θα είναι να ανατρέξουμε σε επιστημονικές έρευνες για την σημασία της γυμναστικής, και όταν λέμε γυμναστική δεν μιλάμε μόνο για τις προπονήσεις που κάνουν οι πρωταθλητές, αλλά για τη γυμναστική που πρέπει να κάνει ένας απλός άνθρωπος για να παραμείνει υγιής και να αποφύγει όλα τα αρνητικά που επιφέρει η καθιστική ζωή.
Οι έρευνες λένε το εξής:

  • Καθίστε λιγότερο

Όταν ενας άνθρωπος κάθεται 8-9 ώρες την ημέρα αυτό απο μόνο του αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου

  • Περπατήστε περισσότερο

Γρήγορο περπάτημα για 30 λεπτά την ημέρα  αρκεί για να μειώσει στο ήμισυ τον κίνδυνο καρδιαγγειακών και μεταβολικών ασθενειών και φυσικα, βοηθάει και στην μείωση του σωματικού βάρους .

  • Βάλτε στις ασκήσεις σας αντίσταση

Οι ασκήσεις με αντίσταση βοηθάνε στην μυική ενδυνάμωση και σταθερότητα του κορμού και κατά συνέπεια στην διατήρηση της καλής υγείας.

  • Ασκηθείτε πιο γρήγορα

Μπορούμε ένα πρόγραμμα προπόνησης που το εκτελούμε συνήθως σε 30 λεπτά να μειώσουμε το χρόνο εκτέλεσης άρα να έχουμε πιο μικρά διαλείμματα και με αυτόν τον τρόπο να αυξήσουμε την αντοχή μας και γενικά την φυσική μας κατάσταση.

  • Ασκηθείτε σε μεγάλες αποστάσεις

Αυτά τα βήματα τα χρησιμοποιούμε με την μορφή πυραμίδας, δηλαδή για να κάνουμε το δεύτερο επίπεδο θα πρέπει να έχουμε κάνει το πρώτο και αντίστοιχα για τα επόμενα. Βρείτε μορφές άσκησης που σας αρέσουν και γυμναστήρια που σας ταιριάζουν, αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας καλό είναι να μιλήσετε με τον γιατρό σας για το ποια μορφή άσκησης σας προτείνει και τι περιορισμούς έχετε πάνω στη γυμναστική.