Πιλάτες Χαλάνδρι

Πιλάτες Χαλάνδρι

Ο Josef Hubertus Pilates δημιούργησε στα τέλη του 19ου αιώνα μια νέα μέθοδο που άμεσο στόχο είχε την ψυχοσωματική ευεξία. Τη μέθοδο αυτή λοιπόν την ονόμασε Πιλάτες. Το Πιλάτες είναι ένα πρόγραμμα φυσικής και θεραπευτικής αγωγής που εναρμονίζει το σώμα με το μυαλό και σε συνεργασία με την σωστή εισπνοή και εκπνοή συντελεί στη βελτίωση της στάσης του σώματος, στην ελαστικότητα των μυών καθώς και στην αύξηση της αντοχής τους. Η έκφραση των αρχαίων ελλήνων ‘νους υγιής εν σώματι υγιεί’ παίρνει σάρκα και οστά μέσω αυτής της μεθόδου, αφού δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα αφενός στην φυσική υγεία και αφετέρου στη νοητική. Η ψυχική και σωματική ισορροπία, η αναζωογόνηση και η αυτογνωσία είναι έννοιες που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την παραπάνω μέθοδο.
Η φιλοσοφία της μεθόδου Πιλάτες βασίζεται κυρίως στην επίτευξη της σταθερότητας και ελαστικότητας του κορμού. Θεωρεί πως είναι απαραίτητο το άτομο να έχει τον έλεγχο του κέντρου του σωματός του, δηλαδή της λεκάνης, της κοιλιακής και οσφυϊκής χώρας. Κατά την διάρκεια των ασκήσεων το άτομο θα πρέπει να έχει συντονισμό στις κινήσεις και στις αναπνοές του και να είναι συγκεντρωμένο προκειμένου αυτές να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σχετικά με τις ασκήσεις που πρεσβεύει το Πιλάτες θα μπορούσαμε να διαβεβαιώσουμε ότι είναι και για γυναίκες και για άντρες. Η μόνη διαφορά των ασκήσεων έγκειται στο διαφορετικό ποσό μυϊκής δύναμης που μπορούν να καταβάλλουν τα δύο φύλα. Όσον αφορά το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να παρατηρήσει κάποιος διαφορά αυτό προσδιορίζεται στις 15 περίπου συνεδρίες.

Στο Πιλάτες δεν χρησιμοποιούνται όργανα γυμναστηρίου και βάρη. Γίνεται προσπάθεια να αποφεύγονται οι κραδασμοί και η μεγάλη καταπόνηση.
Με την χρήση λάστιχων, μπάλας, στρωμάτων και ελατηρίων επιδιώκεται η αύξηση της μυϊκής δύναμης και αντοχής.

Στο Physiopolis στο Χαλάνδρι λοιπόν ,με την βοήθεια έμπειρων δασκάλων παραδίδονται μαθήματα Πιλάτες με την βοήθεια του πιο υπερσύγχρονου εξοπλισμού, όπως για παράδειγμα το reformer, που έχουν ως πρωταρχικό στόχο να ανακουφίσουν από σωματικούς πόνους το άτομο και να το οδηγήσουν σε πνευματική και σωματική ευεξία.

Elektronik sigara, sexshop